06 27 35 47 86 info@praktijksoham.nl

Praktijk Soham

Hallo, ik ben Paulien

Enkele jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met neurofeedback. Al snel ben ik onder de indruk geraakt van de positieve effecten. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mensen om mij heen. Je leert je patronen beter herkennen. Doordat je bewuster wordt, is het makkelijker om keuzes te maken. Ken jezelf, kies jezelf en wees jezelf. Het motto dat ik voor ogen heb met praktijk Soham. Gecombineerd met mijn studie psychologie help ik nu andere mensen de voordelen van neurofeedback te ervaren.

Praktische info:

Locatie: Haaghuishof 3, Leiderdorp
Telefoon: 0627354786
KVK nummer: 71165045
Email: info@praktijksoham.nl

Ervaringen

Ik voelde mij rustiger, opgewekter en mijn focus werd beter

Tijdens mijn burnout ben ik begonnen met neurofeedback therapie. Al snel had ik het gevoel dat ik  “gereset” werd. Ik voelde mij rustiger, opgewekter en mijn focus werd beter. Daarnaast had ik niet meer het gevoel dat ik met tien dingen tegelijk bezig was in mijn hoofd. Ik kon mij beter richten op één taak, en kon deze dan ook beter afhandelen. Mijn slaapritme werd ook beter. Ik viel makkelijker in slaap en ik werd voor mijn gevoel meer uitgerust wakker.

Ons zoontje was dromerig, afwezig en angstig

Ons zoontje was dromerig, afwezig en angstig. De eerste Neurofeedbackbehandeling vond hij spannend. Maar Paulien ging daar op een hele rustige en lieve manier mee om. De filmpjes die hij mocht kijken tijdens de behandeling maakte het voor hem extra leuk. Na de Neurofeedbacksessie heeft hij een sprong gemaakt op school, is hij scherper, en kan hij zich beter concentreren. Ook heeft hij al een aantal angsten overwonnen.

Het was allemaal wat zwaar

Door piekeren en een slecht slapen was ik regelmatig vermoeid.  Daardoor had ik niet altijd energie en zin om werk- en privéafspraken op te pakken. Het was allemaal wat zwaar. Jammer, want het gaat eigenlijk om dingen waar ik juist blij van word. De neurofeedbacktraining die ik bij Paulien heb gevolgd heeft ervoor gezorgd dat ik weer goed slaap, positief en ontspannen naar aankomende gebeurtenissen kijk, daardoor minder pieker, meer in het moment leef en met wat er is in het moment creatiever omga. Een hele fijne impuls die ook duurzaam lijkt te zijn. Een aanrader dus!

Ik lag vaak 3 uur lang wakker

“Gedurende een lange periode werd ik bijna elke nacht wakker en kon ik niet meer in slaap komen. Ik lag vaak 3 uur lang wakker. De uren waarin ik wel sliep, sliep ik in een “standby” stand. Ik was mij er van bewust dat ik in mijn bed lag en moest slapen. Na enkele behandelingen neurofeedback bij Paulien slaap ik veel dieper en word ik niet meer wakker ’s nachts. In een enkel geval dat ik wel wakker word, bijvoorbeeld als onze dochter in de nacht bij ons komt, val ik snel weer in slaap. Ik word nu ’s ochtends veel uitgeruster wakker!
Ook kan ik nu veel beter prioriteiten stellen wanneer ik meerdere dingen op één dag moet doen en kan ik doorpakken. Voorheen zag ik daar tegenop en stelde ik dingen uit. Mijn concentratie is beter!”

Ik heb minder last van overprikkeling en durf weer auto te rijden

Na een lange tijd van slecht slapen, bij elke draai of geluid klaarwakker, ben ik begonnen met neurofeedback. Na de vierde sessie sliep ik door en is dit zo gebleven, ik slaap nu dieper en ben echt uitgerust. Het omgaan met prikkels is veel beter, ik heb minder last van overprikkeling en durf ook weer auto te rijden. Het heeft ook andere effecten gehad in mijn leven, ik stel makkelijker grenzen en ben assertiever. Het is een soort woordeloze therapie en heel mooi om mee te maken.

Ik kan veel makkelijker hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden

Dankzij de neurofeedback kan ik makkelijker hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, waardoor ik beter prioriteiten kan stellen. Hierdoor ervaar ik aanzienlijk minder stress en kan ik beter meestromen met wat het leven mij brengt. Waar ik vroeger snel over mijn grenzen heen ging en ook anderen over mijn grenzen heen liet gaan, bemerk ik nu wat mijn grenzen überhaupt zijn. Ik luister daardoor beter naar mijn lichaam en wat ik zelf nodig heb en geef ook aan anderen aan wat ik op dat moment nodig heb. Daarnaast ben ik sterk bewust geworden van gedragspatronen die ik al sinds mijn jeugd toepas en die mij niet meer dienen. Ik kan deze nu stap voor stap veranderen, waardoor mijn leven lichter en leuker wordt. Al met al echt een verrijking!

Ik heb weer de drive om mijn eigen creatieve ideeën op te pakken

Toen Paulien me vertelde over de werking van neurofeedback was ik direct nieuwsgierig, dat wilde ik zelf wel eens proberen. Ik zat in die tijd in een periode van wat stress en was op zoek naar meer rust en helderheid. Al na de eerste sessie merkte ik kleine verschillen. Eerst heel duidelijk in verkeerssituaties, het overzicht meer zien en houden. En als ik terugkijk, groeide ik heel geleidelijk naar mezelf, ik voelde weer waarom ik de dingen deed, later ondernam ik veel meer voor mezelf, kan nu veel duidelijker voelen wat goed voor mij is. Heb weer de drive om mijn eigen creatieve ideeën op te pakken en een nog grotere hang naar persoonlijke groei. Ik ging altijd met veel plezier naar Paulien. Als ik nu weer voel even terug te schieten in mijn oude patroon, zoek ik haar met plezier weer op!